Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2021
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Stiri Populare
(none)

Cine se afla in spatele lui Cuil

04-08-2008, 10:31

Noul motor de cautare Cuil are sustinatori puternici.

penner_01.jpgCuil.com, motorul de cautare lansat saptamana trecuta cu mare tam-tam, a atras atentia prin afirmatia ca are un index de pagini de internet de 3 ori mai mare decat cel de la Google si prin faptul ca este realizat de fosti ingineri Google.

Noul motor de cautare trebuie deocamdata sa-si dovedeasca si capabilitatea tehnica de a fi mai bun decat Google, spre exemplu la capitolul relevantei rezultatelor intoarse in urma cautarilor, capitol la care se pare ca mai are de lucrat.

Pana una alta, este interesant de vazut si cine se afla din punct de vedere financiar in spatele lui Cuil. Conform unor informatii aparute online, printre principalii finantatori se afla Madrone Capital Partners, compania de investitii detinuta de familia Walton, cea care detine si Wal-Mart, cea mai mare companie din lume din punct de vedere al volumului de vanzari.

Greg Penner, de la Madrone, este casatorit cu Carrie Walton, nepoata lui Sam Walton, fondatorul Wal-Mart, si este membru al consiliului de administratie atat al lui Cuil, cat si al lui Wal-Mart si, interesant, al motorului de cautare chinez Baidu, un concurent puternic al lui Google pe piata chineza.

Prezenta lui Penner in board-ul lui Cuil poate fi explicata doar prin interesul financiar si prin protejarea investitiei, Madrone fiind in fruntea ultimei runde de finantare a lui Cuil, in valoare de 25 milioane $, care a avut loc in aprilie anul acesta.

Dar daca acest interes in Cuil este legat si de cel in Baidu, apare un firesc semn de intrebare privind intentiile familiei Walton, mai bogata decat cei 2 fondatori Google la un loc, in ceea ce priveste formarea unui rival puternic pentru Google.

(Sursa: ValleyWag)


Categorii: Business, Net.

2 Comentarii

  1. sab |

    walton sunt mai bogati chiar decat buffet si gates la un loc

  2. mi$i |

    Ii un pic c-am designul c-am neobisnuit,dar o s ane obisnuim

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info