Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2020
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Stiri Populare
(none)

Ericsson abandoneaza WiMAX

27-03-2007, 07:46

Ericsson confirma faptul ca a abandonat toate activitatile de R&D in domeniul WiMAX, anuntand ca se va concentra pe HSPA si LTE.

Ericsson se pare ca a stopat toate activitatile de development legate de WiMAX inca din decembrie 2006. Mutarea a fost confirmata abia acum de catre Mikael Persson, manager de strategie si dezvoltare de business pentru WCDMA.

Ericsson, care a fost circumspect inca de la inceput in privinta WiMAX, afirma ca nu vede viitorul acestei tehnologii si nu crede ca aceasta poate atinge volumul necesar pentru a genera profit. Producatorul suedez afirma ca se va concentra deocamdata pe HSPA (High Speed Packet Access).

HSPA este insa o tehnologie 3G, in timp ce WiMAX era considerata ca o tehnologie din generatia urmatoare. De aceea, Ericsson a mai spus ca va grabi developmentul tehnologiei LTE (Long-Term Evolution), despre care afirma ca este tehnologia viitorului in wireless, dar care se afla intr-o faza incipienta.

Mutarea Ericsson este vazuta ca una politica, ce urmareste sa loveasca in concurenta, in special Motorola si Nortel, companii care nu au reusit sa profite de raspandirea UMTS si care pariaza masiv pe WiMAX. Ceilalti mari producatori din domeniu, Nokia si Alcatel-Lucent, care nu depind atat de mult de succesul WiMAX, ar putea fi influentati de decizia Ericsson, urmand compania suedeza in promovarea UMTS si a generatiei urmatoare, LTE, .

Conform analistilor din domeniu, exista insa riscul ca LTE sa nu fie gata atunci cand operatorii vor avea nevoie de aceasta tehnologie. Ei vor fi atunci nevoiti sa apeleze la WiMAX, ceea ce ar putea constitui o lovitura puternica pentru Ericsson. Producatorul suedez a facut prima demonstratie de LTE anul acesta la congresul 3GSM din Barcelona.

(Sursa: TheRegister, Light Reading)


Categorii: Business, Tehnologie, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info