Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Germania cere companiei Nokia si subventiile pentru cercetare

18-03-2008, 12:45

Guvernul landului german Renania de Nord-Westfalia vrea ca Nokia sa returneze si subventiile de 4 milioane euro acordate pentru activitati de cercetare.

La scurt timp dupa ce a somat Nokia sa returneze aproximativ 60 milioane €, reprezentand subventiile acordate la deschiderea fabricii de telefoane mobile din Bochum, landul german Renania de Nord-Westfalia vrea si banii acordati companiei finlandeze pentru activitati de cercetare.

Este vorba despre 4 milioane € pe care Nokia i-ar fi primit de la Ministerul German al Cercetarii drept finantare a 4 proiecte separate de cercetare, legate de noi tehnologii de antene si de transmisii wireless.

Ministerul in cauza a cerut producatorului finlandez ca pana in luna aprilie sa explice ce patente au rezultat din aceste proiecte si care locatii germane de productie sau cercetare au beneficiat de rezultatele acestor proiecte.

In total, suma ceruta de Germania de la Nokia in urma deciziei de inchidere a fabricii din Bochum si mutarea productiei acesteia la noua fabrica din Romania se ridica astfel la 64 milioane €. Nokia a afirmat ca refuza sa returneze subventiile, considerand ca si-a indeplinit toate datoriile fata de statul german. Deocamdata, compania finlandeza nu si-a exprimat o pozitie referitoare la subventiile pentru cercetare.

(Sursa: Engadget)


Categorii: Business, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info