Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

February 2020
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Stiri Populare
(none)

Google cumpara o companie de social networking pentru mobile

01-10-2007, 11:52

Google a anuntat ca a ajuns la o intelegere pentru a cumpara compania Zingku, care a dezvoltat o tehnologie de social networking pentru telefoane mobile.

Tehnologia Zingku permite utilizatorilor de telefoane mobile sa faca parte dintr-o retea sociala (“social networking”) prin care pot sa comunice cu un grup de prieteni si sa desfasoare activitati tipice acestui gen de grupuri, precum schimb de poze, invitatii sau sondaje pe diverse teme, totul printr-o singura platforma.

Zingku era in versiune beta inaintea anuntului, la ora actuala nemaiprimind noi utilizatori, pana cand achizitia va fi finalizata. Serviciul se va muta pe 4 octombrie pe serverele Google.

Achizitia este interesanta deoarece face probabil parte din strategia Google de extindere pe piata telefoniei mobile si a serviciilor pentru telefoanele mobile. In luna iulie, Google a achizitionat GrandCentral Communications, o companie care grupeaza mai multe numere de telefon de care dispune un utilizator intr-unul singur. Recent, Google a patentat un sistem de plata prin telefoane mobile, prin mesaje text. De asemenea, gigantul american se pare ca se pregateste sa lanseze in curand propriul telefon mobil, care ar putea integra o parte din aceste servicii.

(Sursa: TG Daily, Tech Shout)


Categorii: Business, Mobile.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info