Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2021
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Stiri Populare
(none)

Google, ingrijorat de oferta Microsoft pentru Yahoo

04-02-2008, 11:22

Google ridica semne de intrebare asupra intentiei Microsoft de a achizitiona Yahoo si asupra efectelor pe care acest lucru le va avea asupra internetului.

La scurt timp dupa oferta de 44,6 miliarde $ facuta de Microsoft pentru a cumpara Yahoo, Google raspunde in termeni destul de duri.

Intr-un post pe blogul companiei, David Drummond, vicepresedinte si sef al departamentului juridic al companiei, a afirmat ca in acest caz nu este vorba despre o simpla tranzactie financiara, ci despre “pastrarea principiilor care stau la baza internetului: deschidere si inovatie.”

Conform lui Drummond, Google este ingrijorat de faptul ca Microsoft si-ar putea exercita acelasi gen de “influenta nepotrivita si ilegala asupra internetului ca si in cazul PC-urilor”. El se intreaba retoric daca achizitionarea Yahoo nu ii va permite companiei Microsoft, “cunoscuta pentru lungul sir de incalcari ale legii si ale reglementarilor in domeniu”, “sa-si extinda practicile necinstite de la browsere si sisteme de operare catre internet”.

El aminteste ca o companie combinata Microsoft-Yahoo va detine o majoritate absoluta asupra conturilor de instant messaging si a celor de e-mail bazate pe web. De asemenea, noua companie va opera primele 2 cele mai aglomerate portaluri de pe internet. Drummond se intreaba daca acest lucru nu va duce la o limitare a posibilitatii utilizatorilor de a accesa serviciile competitorilor si crede ca acest lucru ar trebui sa fie in atentia celor care vor lua in considerare aprobarea acestei tranzactii, daca ea va avea loc.

Conform ziarului american The Wall Street Journal, Google si-a declarat sprijinul pentru ca Yahoo sa respinga oferta Microsoft, dupa ce CEO-ul companiei, Eric Schmidt l-a sunat pe Jerry Yang, CEO-ul Yahoo, la scurt timp dupa anuntul facut de Microsoft.

Este putin probabil ca Google va anunta propria oferta de a cumpara Yahoo, deoarece o astfel de tranzactie ar avea sanse mici de a fi aprobata de autoritati din cauza pozitiei de monopol a companiei rezultate. In schimb, Google ar putea sprijini o contraoferta venita din partea altcuiva, desi aceasta nu pare deocamdata sa existe, sau ar putea sprijini Yahoo sa ramana independenta. Persoane familiare cu acest domeniu afirma ca Google ar putea oferi bani sau ar putea garanta niste venituri constante in schimbul unui fel de pact de outsourcing de advertising intre cele 2 companii.

Lucrurile sunt de parte de a fi clare, potul fiind foarte mare, iar implicatiile pentru ceilalti jucatori de pe aceasta piata, semnificative. Yahoo nu a luat inca o decizie oficiala privind oferta Microsoft.

(Sursa: Tech.co.uk, Google, The Wall Street Journal)


Categorii: Advertising, Business, Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info