Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Proces impotriva companiilor care folosesc Bluetooth

05-04-2007, 10:42

Fundatia americana Washington Research Foundation adauga noi companii pe lista celor date in judecata pentru incalcarea de patente Bluetooth.

Fundatia a intentat in decembrie un proces pentru incalcarea de patente legate de Bluetooth impotriva companiilor Matsushita, Samsung si Nokia. La jumatatea acestei luni, pe lista au fost adaugate Apple, Dell si Sony.

Acum fundatia americana extinde acest proces impotriva lui Logitech, Motorola, Sony Ericsson, Toshiba si Plantronics, pretinzand ca toate aceste companii vand produse folosind o tehnologie care nu le apartine sub numele de Bluetooth.

Bluetooth a fost dezvoltata la inceput de un inginer de la Ericsson in anii ’90, dupa care tehnologia a fost facuta publica si imbunatatita de Intel, IBM si Nokia. Compania CSR a inceput apoi sa dezvolte chip-uri Bluetooth, care sunt acum folosite pe scara larga in industrie.

CSR este si ea acuzata de catre WRF de folosirea ilegala a tehnologiei in produsele sale. La randul sau, CSR a dat si ea in judecata WRF, afirmand ca procesul intentat de catre aceasta nu are baze legale.

Fundatia a licentiat patentele sale legate de Bluetooth catre un alt producator de chip-uri, Broadcom, produsele ce folosesc aceste chip-uri nefiind afectate de acest proces.

Washington Research Foundation cere prin acest proces despagubiri financiare si interzicerea vanzarii tuturor produselor Bluetooth care ii incalca patentele. Conform statisticilor, la ora actuala exista peste 1 miliard de device-uri cu Bluetooth.

(Sursa: DailyTech, Bloomberg)


Categorii: Legal.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info