Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

January 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Stiri Populare
(none)

Microsoft a ajutat vanzarile de Linux ale lui Novell

02-10-2007, 10:08

Vanzarile legate de Linux ale companiei americane Novell au crescut cu 243% de la incheierea controversatului acord de interoperabilitate si distributie cu Microsoft din noiembrie 2006.

In noiembrie 2006, Novell si Microsoft incheiau un acord de colaborare prin care Microsoft se angaja sa suporte SUSE Linux pe sistemele ce ruleaza Windows, pentru a permite utilizatorilor sa incorporeze ambele sisteme de operare, iar Microsoft devenea distribuitor de solutii ce includ SUSE Linux, oferind inclusiv suport pentru acesta.

Acordul a creat mare valva in comunitatea Linux si open-source, care a acuzat Novell de tradare, deoarece acordul includea si o intelegere de protejare fata de eventualele procese legate de incalcarea de patente, lucru care, in viziunea comunitatii open-source, dadea apa la moara pretentiilor Microsoft privind incalcarea de catre Linux de patente ale sale. Acordul a dus la crearea unei noi versiuni a licentei open-source GPL, v3, care a incercat, printre altele, sa previna astfel de acorduri pe viitor.

Dincolo de controversele create pe acest subiect, Novell se pare ca a stiut mai bine, afirmand acum, prin vocea lui Justin Steinman, un director de marketing al companiei, ca vanzarile legate de Linux au crescut in aceasta perioada cu 243%, si ca Novell a obtinut cel putin 100 milioane $ numai din vanzarile realizate prin intermediul Microsoft.

El a afirmat ca acordul da incredere clientilor de solutii mixte Windows/Linux, ei alegand astfel varianta de Linux  care este vazuta ca avand cel mai mare grad de compatibilitate cu Windows, cea de la Novell.

Novell si Microsoft au creat si un centru de dezvoltare comun, cu angajati de la ambele companii lucrand la problemele de interoperabilitate intre Windows Server si Suse Linux Enterprise.

(Sursa: comon.dk, Computerworld.com)


Categorii: Business, OS.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info