Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Reclama mobila, o piata de 3 miliarde $ in 2007

12-04-2007, 10:36

Piata globala de reclame si marketing pe telefoane mobile va fi anul acesta de 3 miliarde $, conform unui studiu de la ABI Research.

Pana in 2011 valoarea acestei piete va atinge 19 miliarde $, incluzand cautarile de pe telefoanele mobile si reclama video.

ABI Research estimeaza ca cea mai mare parte a acestei sume, 9 miliarde $, va veni de pe partea de reclama care insoteste broadcasting-ul de video pe terminale mobile. Pana in 2011 acesta va surclasa SMS-urile ca metoda de marketing din punct de vedere al cheltuielilor, ajutata de raspandirea tehnologiei de broadcasting pe mobile in urmatorii ani.

Reclama pe telefoanele mobile este un business riscant, dar foarte atractiv. Unul din avantajele principale este faptul ca telefonul mobil ofera un canal personalizat de comunicatie. Spre deosebire de alte medii de comunicatie, operatorii au informatii detaliate despre clientii lor, precum nume, sex, varsta, locatia geografica si, datorita tipului de abonament si a consumului, date probabile despre statutul financiar al acestora.

Aceste informatii sunt o mina de aur pentru orice advertiser, dar operatorii ar putea fi circumspecti privind oferirea lor, din dorinta de a-si proteja si controla utilizatorii.

Piata este insa abia la inceput. Pe de o parte, tehnologiile disponibile sunt in faze incipiente, ceva mai avansate in Asia si Europa decat in Statele Unite. Pe de alta parte, advertiser-ii au o experienta minima in ceea ce priveste desfasurarea de campanii mobile si sunt deocamdata precauti in utilizarea de servicii bazate pe locatie sau in folosirea de MMS si cautare de pe telefoane mobile.

(Sursa: ABI Research)


Categorii: Advertising, Business, Mobile.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info