Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Scaderea preturilor de roaming ar putea duce la cresterea celor interne

24-04-2007, 10:23

Disputa intre Uniunea Europeana si operatorii de telefonie mobila se incinge. GSM Association a afirmat ca operatorii ar putea fi fortati sa creasca tarifele la convorbirile telefonice nationale pentru a compensa pierderile datorate reducerilor fortate ale tarifelor de roaming.

Un nou episod din lupta dintre UE si operatorii de telefonie mobila privind preturile de roaming.

Comisia Europeana a introdus luna trecuta in Parlamentul European proiectul de lege privind limitarea tarifelor convorbirilor de roaming la 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 eurocenti pentru cele primite in roaming, proiect care a fost avizat de catre comisia parlamentara de specialitate si urmeaza a fi votat in luna mai.

Desi tarifele propuse au fost marite de la targetul initial de reduceri de 70% la insistentele asociatiei operatorilor, GSM Association, aceasta se declara in continuare nemultumita de valorile propuse de catre UE.

Luna trecuta GSM Association indicase ca operatorii si-ar putea recupera pierderile datorate acestor reduceri prin cresterea tarifelor de roaming pentru utilizatorii ne-europeni aflati in Europa. Acum, aceeasi asociatie indica o alta sursa de recuperare a veniturilor, cresterea tarifelor la convorbirile nationale.

Asociatia justifica aceasta prin faptul ca veniturile din roaming vor scadea ca urmare a acestor reglementari de la 5 miliarde de euro la 2,4 miliarde de euro anual.

GSM Association ar putea sa-si gaseasca un aliat neasteptat in Germania, care a sugerat ca tarifele limita sa fie crescute la 60 centi pentru apelurile efectuate si la 30 centi pentru cele primite, valori aproape egale cu cele sugerate de catre operatori, care propusesera 65 centi, respectiv 30 centi.

O alta propunere a GSM Association, de asemenea sprijinita de Germania, este ca noile tarife sa fie acordate doar utilizatorilor care opteaza pentru aceasta, mizand pe faptul ca multi dintre acestia nu vor avea suficiente informatii pentru a o face.

UE vrea ca noua propunere de lege sa fie in vigoare pana la inceputul acestei veri, in timp ce operatorii doresc o amanare de un an a punerii in practica a noilor reglementari.

(Sursa: BetaNews, The Register, comon.dk)


Categorii: Business, Reglementari, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info