Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Thunderbird are o casa noua

20-02-2008, 13:41

Mozilla Foundation a anuntat ca Mozilla Messaging, subsidiara sa dedicata dezvoltarii aplicatiei de e-mail Thunderbird, si-a inceput operatiunile.

Mozilla Messaging este rezultatul deciziei Mozilla Foundation de a separa activitatile legate de dezvoltarea browserului Firefox de cele legate de Thunderbird. Decizia a fost anuntata ca intentie in iulie anul trecut, lucrurile practice fiind definitivate in septembrie.

Acum, Mozilla Messaging, care va functiona, ca si Mozilla Corporation ce supervizeaza Firefox, ca o companie separata detinuta de catre Mozilla Foundation, si-a inceput oficial activitatea. Scopul imediat este acela de a dezvolta urmatoarea versiune de Thunderbird, 3.0. Aceasta va introduce functionalitati precum cea de calendar integrat, de task manager, o cautare mai eficienta si alte imbunatatiri la capitolul interfetei cu utilizatorul.

David Ascher, CEO-ul noii companii, a afirmat ca organizatia ar putea dezvolta si software de instant messaging (IM), care ar putea fi integrat chiar in Thunderbird 3.0. Functionalitatile IM din acesta ar urma sa fie interoperabile cu alti clienti IM open-source, dezvoltati sau nu de Mozilla, cu clienti IM open-standard precum cel de la Google, dar si cu clienti proprietari precum cel de la AOL.

Acher a mai spus ca ar fi interesant daca utilizatorii ar putea sa caute atat in mailuri cat si in arhivele de IM printr-o singura operatiune.

Deocamdata nu a fost stabilit un roadmap pentru Thunderbird 3.0, detaliile in acest sens urmand sa fie clarificate in perioada urmatoare.

(Sursa: Mozilla, ZDNet)


Categorii: Business, Software.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info