Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Marvell – chip-ul care eficientizeaza consumul de putere

07-11-2007, 11:54

Marvell a anuntat un nou chip care va reduce substantial consumul de putere din desktop-uri si notebook-uri.

Chip-ul, un controller PFC (power factor correction) construit in jurul unui DSP (digital signal processor), determina cantitatea de putere ceruta de fiecare aplicatie in particular si optimizeaza corespunzator cantitatea de energie furnizata.

Noile chip-uri, care se pare ca vor fi incluse in sursele de putere, respecta directivele Energy Star, un program american de conservare de energie care cere ca PC-urile sa foloseasca cel putin 80% din energia furnizata. La ora actuala, calculatoarele pot pierde aproximativ jumatate din aceasta energie prin caldura sau la conversia curentului alternativ in curent continuu.

Optimizarea consumului de putere va duce la o reducere importanta a valorilor facturilor de energie electrica si o reducere corespunzatoare la nivelul emisiilor poluante din atmosfera. Se estimeaza ca, la peste 10 miliarde de surse de alimentare aflate pe piata, un consum mai eficient ar duce la economii anuale de 3 miliarde $, echivalentul a 24 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon, la nivel global.

Chip-urile de la Marvell sunt deja in productie, care urmeaza sa ajunga la capacitate maxima in primul trimestru al lui 2008, dupa care vor apare in sistemele comerciale.

(Sursa: Engadget, News.com)


Categorii: Componente, Mediu.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info