Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

IE7, acum disponibil si pentru copiile pirat de Windows

08-10-2007, 22:43

Microsoft a hotarat sa permita utilizatorilor ce detin copii neverificate de Windows sa foloseasca browserul sau Internet Explorer 7.

Pana acum, pentru a folosi IE7, utilizatorii trebuiau sa treaca printr-un proces de verificare a sistemului pe care acesta era instalat, folosind software-ul de validare Windows Genuine Advantage. Numai detinatorii de sisteme autentice, nepiratate, aveau acces la IE7.

Acum Microsoft a hotarat, odata cu ultimul build al browserului IE7, sa elimine aceasta verificare, permitand astfel tuturor detinatorilor de Windows XP sau Windows Server 2003 (IE7 este inclus automat in Vista), legitimi sau nu, sa-l foloseasca. Compania americana estimeaza ca procentul copiilor pirat de Windows se ridica la 20% din total.

Microsoft a motivat ca a luat aceasta decizie din ratiuni de securitate, IE7 continand un numar de imbunatatiri legate de securitate si tool-uri pentru a preveni atacurile web care au afectat IE6. Microsoft estimeaza, spre exemplu, ca functionaliatea anti-phishing inclusa in IE7 blocheaza saptamanal aproximativ 900.000 de incercari de fraudare prin site-uri false.

Steve Reynolds, managerul de proiect al IE7, a afirmat intr-un post de pe blogul oficial al IE7 ca ” deoarece Microsoft isi ia in serios angajamentul de a proteja intregul ecosistem Windows, updatam procesul de instalare al IE7 pentru a-l face disponibil pe o scara cat mai larga pentru toti utilizatorii Windows.”

Un alt motiv, pe care Microsoft nu are cum sa-l admita, ar putea fi succesul browser-ului rival de la Mozilla, Firefox, care a ajuns la nivel global sa fie utilizat de aproape 15% dintre cei ce navigheaza pe internet, depasind in unele tari chiar si 50%. Accesul liber la IE7 ar putea imbunatati procentul in favoarea acestui browser. Se pare ca, in unele situatii, pirateria este acceptabila chiar si pentru Microsoft.

(Sursa: daily Tech, vnunet.com)


Categorii: Browsere, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info