Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2021
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Stiri Populare
(none)

DVB-H este standard oficial european

20-03-2008, 22:32

Comisia Europeana a decis ca standardul de telefonie mobila DVB-H sa devina standard european oficial, incurajand adoptia sa de catre tarile membre.

Comisia Europeana a confirmat o hotarare anterioara si a anuntat oficial ca a decis sa adauge standardul Digital Video Broadcasting Handheld (DVB-H) pe lista standardelor Uniunii Europene, masura menita sa impulsioneze industria de profil si sa stabileasca o piata unificata pentru aplicatii de televiziune mobila in Europa.

“Pentru ca televiziunea mobila sa demareze in Europa, trebuie sa existe mai intai o certitudine in ceea ce priveste tehnologia,” a afirmat Viviane Reding, comisarul european pentru societate informationala si media. “Urmatorii pasi pentru implementarea strategiei europene in ceea ce priveste broadcasting-ul mobil vor include indicatii in ceea ce priveste metodele de autorizare a acestor servicii, precum si promovarea sistemelor DRM asociate acestora, bazate pe standarde deschise,” a continuat Reding.

DVB-H este deja folosit in Europa, cu 16 tari aflate in faze preliminarii ale lansarii serviciilor comerciale bazate pe acest standard. Singurul serviciu comercial bazat pe DVB-H este disponibil in Italia, alte tari, precum Finlanda, Austria, Franta, Elvetia si Spania, fiind foarte aproape de lansarea unor servicii similare.

In Marea Britanie, atat T-Mobile cat si Orange sunt pe cale sa lanseze servicii de test bazate pe tehnologia concurenta MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Service), care este deja parte a standardului 3G.

Tot in Marea Britanie este testat MediaFlo, un standard realizat de compania americana Qualcomm, in timp ce Germania si Norvegia au lansat deja servicii bazate pe T-DMB (Terrestrial Digital Multimedia Broadcasting), un standard sustinut de producatori asiatici.

Viviane Reding a fost destul de transanta specificand ca daca operatorii europeni nu vor migra la DVB-H, Comisia Europeana va recurge la reglementari pentru a impune DVB-H ca standard pan-european.

(Sursa: UE, The Register)


Categorii: Mobile, Reglementari.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info