Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

June 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Apple pregateste un nou tip de interfata pentru iPod/iPhone

11-05-2007, 12:33

Apple a patentat un design pentru un tip de device portabil controlat printr-o interfata touch-screen separata de ecranul propriu-zis si dispusa pe spatele device-ului.

Apple Insider a descoperit un patent Apple care ar putea indica modul in care viitoarele generatii de iPod si/sau iPhone vor arata si vor fi controlate.apple_interfata_dubla.jpg

Apple afirma in patent ca in interfata traditionala, prin care touch-screen-ul este dispus peste ecran, folosirea acesteia, chiar si cu un singur deget, obtureaza o portiune semnificativa din ecran sau poate acoperi mai mult de un element de control din interfata respectiva. O alta problema este murdarirea si zgarierea ecranului la folosirea acestuia. Stylus-ul poate rezolva aceste probleme, dar necesita folosirea ambelor maini.

De aceea, Apple propune separarea interfetei de intrare de cea de iesire. Patentul descrie un device care pe o parte (pe fata) are un ecran normal, probabil pe toata suprafata device-ului, iar pe partea cealalta (pe spate) are o interfata touch-screen prin care se controleaza ceea ce este afisat pe ecranul din fata.

Suprafata de control este senzitiva la atingere si la apasare, permitand inputul de la utilizator, controlul si selectarea de meniuri, navigarea unui cursor, etc. Atunci cand device-ul intra in modul de control, pe ecran se afiseaza un meniu, opac sau transparent, pentru a nu obtura imaginea anterioara, si un cursor, care indica locul in care se afla pe spate degetul utilizatorului.

Utilizatorul poate deplasa cursorul prin miscarea degetului pe interfata de pe spate si poate selecta o optiune din meniu prin apasarea pe aceasta interfata. Controlul poate fi astfel realizat cu o singura mana si fara a ridica degetul de pe suprafata de control.

Intr-o alta varianta a inventiei, suprafata de control poate fi realizata nu ca o suprafata neteda, ci cu diverse elemente de control, cum ar click-wheel de la iPod sau butoane si taste, realizate in relief.

apple_patent.jpg

(Sursa: Apple Insider)


Categorii: Gadgets, Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info