Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2021
M T W T F S S
« Sep    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Stiri Populare
(none)

Atentie la ultimul upgrade de iPod

05-02-2008, 12:51

Un numar de utilizatori au raportat diferite probleme cu ultima versiune de software, 1.1, pentru noul iPod Classic, care poate distruge sistemele audio la care este conectat, inclusiv castile.

Conform mai multor membri ai forumului head-fi.org, versiunea 1.1 a firmware-ului pentru modelele de iPod Classic de 80 GB si 160 GB afecteaza circuitele de alimentare ale device-ului, facand ca iPod-ul sa scoata o tensiune, masurata de un utilizator ca atingand 500 mV) atat prin conectorul de jack audio, cat si prin cel de dock, chiar si atunci cand iPod-ul este inchis.

Acest lucru nu numai ca scade durata de functionare a bateriei, dar produce si efecte auditive neplacute, diversi utilizatori raportand zgomote, fasaituri, bazaituri. Alti utilizatori au raportat ca, dupa acest update, iPod-urile nu au mai putut fi deschise sau resetate, si s-au inregistrat si cazuri de pierdere a continutului acestora.

Cel mai neplacut posibil efect este insa acela ca tot ce este legat la iPod, castile sau sistemele audio de amplificare, pot fi afectate de catre acest curent emis prin conectorii device-ului. Un curent de 500 mV este suficient pentru a afecta majoritatea amplificatoarelor din casti, unele modele putand fi distruse definitiv.

Asadar, utilizatorii acestor iPod-uri (Classic, ultima generatie) sunt sfatuiti sa nu upgradeze deocamdata software-ul la versiunea 1.1. Apple, contactata de catre site-ul Stereophile, care a mentionat de asemenea aceste probleme, a refuzat, in mod caracteristic, sa faca vreun comentariu.

(Sursa:  head-fi.org, Stereophile)


Categorii: Audio/Video.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info