Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Blu-ray, next generation

26-03-2007, 14:28

Urmatoarea generatie de player-e Blu-ray va incorpora mai multe functionalitati obligatorii, printre care picture-in-picture si cantitati sporite de memorie.

Blu-ray Disc Association a impus ca player-ele ce vor apare dupa data de 31 octombrie sa aiba o serie de functionalitati obligatorii, in plus fata de generatia actuala de player-e.

Astfel, orice player Blu-ray va trebui sa suporte video picture-in-picture, functionalitate realizata cu tehnologia BD (Blu-ray Disc) Java. Player-ele existente suporta partial BD Java, dar foarte putine dintre ele pot reda picture-in-picture.

Printre modelele ce nu dispun de aceasta functionalitate sunt cele de la Sony (inclusiv PS3), Pioneer si Philips. In comparatie, toate player-ele HD DVD suporta picture-in-picture, o cerinta obligatorie inca de la primele modele.

Desi unii producatori, precum Pioneer, isi extind capabilitatile BD Java prin upgrade-uri de firmware, acestea nu vor fi intotdeauna suficiente. Specificatia completa BD Java cere o cantitate de memorie ce nu este disponibila in mod curent in player-ele Blu-ray.

Aceasta este dealtfel o alta cerinta ce trebuie respectata dupa 31 octombrie: orice player trebuie sa dispuna de cel putin 256 MB de memorie de stocare, iar modelele cu capabilitati de conectare la internet trebuie sa aiba un minim de 1 GB de astfel de memorie.

(Sursa: videobusiness.com)


Categorii: Audio/Video, Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info