Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

Noile iPod-uri au si probleme de sunet

20-09-2007, 23:17

Dupa iPod Touch si iPod Nano, iata ca au fost semnalate probleme si cu modelul iPod Classic, de data aceasta legate de calitatea audio.

apple-ipod-classic.jpgProblemele semnalate la noua generatie de iPod-uri de la Apple par sa se inmulteasca. De data aceasta, nu este vorba despre plangeri venite de la utilizatori, ci de opinia unui cunoscator in materie de audio, Marc Heijligers of the Hi-Fi Voice.

Acesta a comparat noul iPod Classic, din asa-numita generatie a 6-a de iPod-uri (6G), cu predecesorul sau, din generatia 5,5 (la care Heijligers se refera drept 5G). Concluzia sa a fost ca noul iPod are o calitate audio mai slaba.

Printre altele, Heijligers a mentionat o usoara amplificare nefireasca la frecvente inalte, o intarziere de raspuns la diferite frecvente si o modulare puternica la 22,1 kHz, care produce distorsiuni.

“Am observat ca 6G suna precis, clar, dar nu are informatie spatiala si da o nuanta electronica sunetului. La inceput, acest lucru poate suna ca o imbunatatire, dar, ascultand mai atent si timp de o perioada mai lunga, devine obositor dupa o vreme.

5G suna mai putin precis, dar timbrul sau contine mai multa informatie armonica si suna mai putin electronic. Pentru mine, 5G este mai aproape de modul in care percep muzica in viata reala, fiind de aceea, in opinia mea, un device cu un sunet mai bun pe ansamblu,” a spus Heijligers, continuand insa ca “asta nu inseamna ca 6G este un device care suna teribil de rau. Este doar inferior lui 5G si suna electronic/acustic, spre deosebire de acustic/muzical.”

Problemele audio sunt probabil datorate inlocuirii de catre Apple a chip-ului de codec audio de la Wolfson cu cel de la Cirrus Logic.

Ramane de vazut in ce masura acest aspect, cel al calitatii audio la noul iPod, va fi confirmat si de alte surse.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Audio/Video.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info