Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Cum planuieste Microsoft sa atace Nintendo

06-06-2007, 16:51

Bill Gates planuieste pentru Xbox o interfata care detecteaza miscarea, superioara celei de la Wii, permitand interactiunea utilizatorului folosind obiecte reale in locul unui controler.

xbox-360-elite.pngBill Gates afirma ca viitorul consolelor de jocuri inseamna interactiunea prin intermediul obiectelor din viata reala, nu printr-un controler ce le simuleaza pe acestea.

“Imaginati-va o masina de gaming unde poti lua o racheta de tenis si lovi cu ea [pentru a interactiona cu jocul],” a afirmat Bill Gates in cadrul interviului acordat impreuna cu Steve Jobs la conferinta D:All Things Digital.

Gates a continuat spunand ca viziunea sa este diferita de cea “limitata” de la Wii, deoarece inseamna folosirea de camere interactive, care sa vada obiecte reale, in locul unui controler care sa le simuleze.

“Nu, [nu e ca Nintendo Wii]. [Cu Wii] nu poti lua o racheta de tenis si lovi cu ea.” Este vorba despre un “device pozitional 3D, o camera care vede ceea ce se intampla. Asta inseamna recunoastere video.”

Deocamdata este vorba doar despre o opinie exprimata public, dar, venind din partea lui Gates, ea ar putea reprezenta idei pe care Microsoft le are in vedere pentru viitorul consolei sale Xbox. Ramne de vazut in ce masura aceste idei, foarte interesante, vor fi si concretizate in viitorul apropiat.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Console, Opinii, Tehnologie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info