Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

Stiati ca PS3 poate reda filme Blu-ray?

14-08-2007, 11:54

Majoritatea gamerilor nu sunt la curent cu capabilitatile high-definition ale consolelor de ultima generatie PS3 si Xbox 360 pe care le detin.

Desi o mare parte din creditul vanzarilor rapide de filme Blu-ray este acordat consolei de jocuri PS3 de la Sony si drive-ului Blu-ray pe care aceasta il include, un sondaj realizat in Statele Unite de catre NPD Group releva faptul ca multi dintre posesorii acesteia nu sunt constienti de posibilitatile de redare de content high-definition ale consolelor.

Raportul de la NPD arata ca doar 40% dintre detinatorii de PS3 stiu ca pot urmari filme high-definition in format Blu-ray folosind aceasta consola. Iar dintre cei care stiu despre functionalitatea Blu-ray, doar jumatate au folosit-o in acest scop in ultimele 10 ocazii in care au folosit consola.

Si daca acest lucru se explica prin faptul ca filmele nu sunt de interes pentru gameri, sondajul NPD a interogat proprietarii de console si in privinta capabilitatilor de iesire high-definition pentru jocuri. Doar 30% dintre posesorii de console Xbox 360 stiau de aceasta functionalitate, in timp ce procentajul intre posesorii de PS3 era mai ridicat, de 50%.  Aceasta sugereaza ca majoritatea jocurilor actuale se desfasoara pe televizoare cu rezolutii standard.

“Industria este inca in stagii incipiente in ceea ce priveste capabilitatile extinse, de “generatie urmatoare”, ale acestor sisteme,” a declarat Anita Frazier, analist la NPD. “Jocurile reprezinta functionalitatea principala, trebuind sa mai treaca ceva timp pentru ca utilizatorii sa inceapa sa foloseasca in mod curent functionalitatile aditionale.”

(Sursa: Daily Tech)


Categorii: Console.

1 Comentariu

  1. maria |

    stiati ca ps3 e cel mai uimitor lucru din lume mia schimbat viata decand folosesc ps3

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info