Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Formatul HD Photo de la Microsoft, mai aproape de a deveni standard

01-08-2007, 12:27

Grupul Joint Photographic Expert Group (JPEG) a anuntat ca a acceptat sa considere aprobarea formatului HD Photo de la Microsoft ca standard deschis international.

Grupul de standardizare a acceptat primul draft al propunerii de standard, care va fi numit “JPEG XR”. Daca va fi aprobat de catre grupul JPEG, JPEG XR ar putea deveni standard ISO pana la sfarsitul lunii iulie a anului viitor.

Ca parte a procesului de certificare, Microsoft va oferi o licenta gratuita de proprietate intelectuala, permitand dezvoltatorilor de software de editare de imagini, sistemelor de operare si producatorilor de device-uri hardware sa suporte acest format.

Noul standard propus de Microsoft ofera o mare varietate de nivele de culoare si de intensitate luminoasa si cu rate mai mari de contrast decat JPEG-ul, la dimensiuni de aproape 2 ori mai mici decat acesta.

Microsoft a anuntat inca de la publicarea formatului din luna martie ca va il trimite pentru a fi standardizat. HD Photo este deja suportat de catre noul sistem de operare Vista si de alte aplicatii precum Windows Live Virtual Earth. Targetul Microsoft este insa ca JPEG XR sa devina noul standard dominant in camerele digitale si aplicatiile foto.

(Sursa: vnunet.com)


Categorii: Foto, Standarde.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info