Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

January 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Upgradeaza camera digitala cu Wi-Fi

12-06-2007, 12:42

Proprietarii de camere foto digitale au posibilitatea de a-si upgrada camerele pentru a include capabilitati Wi-Fi, folosind noile carduri de memorie SD cu Wi-Fi integrat de la Eye-Fi.

eye-fi-card.jpgTehnologia Eye-Fi integreaza chip-uri Wi-Fi in carduri de memorie SD, ce pot fi folosite cu orice camera digitala compatibila cu acest gen de carduri.

Atunci cand se afla in aria de acoperire Wi-Fi, cardul poate transmite fotografiile stocate pe el catre un PC, le poate trimite la o adresa de e-mail sau le poate uploada automat online, pe un site de sharing de imagini.

Functionalitatea Wi-Fi este activata doar atunci cand utilizatorul are nevoie de aceasta, pentru a nu consuma inutil bateria. In plus, cardul poate fi setat pentru a trimite automat imagini imediat dupa ce acestea sunt facute sau la sfarsitul unei sesiuni de fotografiere.

Eye-Fi se pare ca pregateste propriul serviciu de sharing online, oferind celor interesati posibilitatea de a se inregistra pe site ca utilizatori beta. Compania se afla insa si in discutii cu site-uri populare de acest gen, pentru a suporta serviciul Eye-Fi.

Desi camerele cu capabilitati wireless integrate au inceput deja sa apara, Eye-Fi ofera o solutie atractiva de upgrade plug-and-play pentru camerele existente, la pretul de aproximativ 100 $ pentru un card de 2 GB. Primele astfel de carduri vor apare spre sfarsitul acestui an.

Compania a anuntat aceasta tehnologie inca de anul trecut, dar abia acum ea pare sa fie si comercializata, odata cu primirea unei finantari de 5,5 milioane $ din partea unui fond de investitii american.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Accesorii, Foto, Tehnologie.

1 Comentariu

  1. Mihai |

    Super idea. Desi pretul e cam de 3-5 ori mai mare decat al unui card fara wifi, cred ca se vor ieftini mult intr-un viitor apropiat. Plug and play-ul se vinde bine 🙂

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info