Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

January 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Stiri Populare
(none)

Nokia nu respinge Android

08-11-2007, 09:21

Nokia s-ar putea alatura in viitor initiativei Open Handset Alliance (OHA) si platformei Android, lansate de Google.

La scurt timp dupa anuntul Google privind lansarea unei platforme software deschise pentru telefoane mobile, Android, reactia potentialilor rivali, care nu fac parte din OHA, a fost una care a incercat sa minimizeze importanta initiativei Google.

Nokia a afirmat in prima faza ca nu vede Android drept o amenintare. Acum insa, producatorul finlandez a declarat prin vocea lui Kari Tuutti, purtatorul de cuvant al diviziei multimedia, ca nu exclude posibilitatea ca pe viitor sa se alature acestei aliante.

“Aceasta posibilitatea nu este exclusa. Daca vom vedea acest lucru ca pe unul benefic, vom lua in considerare participarea in [aceasta alianta],” a afirmat Tuutti. “Nu trebuie niciodata sa inchidem complet usile [in fata diverselor oportunitati]”.

Noua platforma software se anunta ca un concurent serios pentru Symbian OS, sistemul de operare care se afla pe trei sferturi din telefoanele de tip smartphone si care este sustinut de catre Nokia, ce detine 48% din companie.

Aparent, o sustinere a platformei Google ar fi in conflict cu interesele sale. De fapt, Nokia nu ar avea decat de castigat. In cazul in care Android se va dovedi un succes, lansarea de telefoane Nokia bazate pe acesta va fi un mod de consolidare a pozitiei sale de lider pe piata.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Mobile.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info