Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Bluetooth, intr-o noua versiune

02-04-2007, 19:00

Bluetooth Special Interest Group (SIG) a anuntat versiunea 2.1 a standardului Bluetooth, care aduce cateva imbunatatiri semnificative.

Specificatia, numita 2.1 + EDR, introduce in primul rand o functionalitate (“sniff subrating”) ce optimizeaza consumul de putere al device-urilor cu Bluetooth, care pot ajunge la o durata de viata a bateriei de 5 ori mai mare decat in prezent.

O alta modificare importanta o reprezinta imbunatatirea modalitatii de pairing intre device-uri, care se pot gasi si conecta mult mai usor si mai sigur. O optiune suplimentara de securitate este folosirea unei parole de 6 digiti, unica pentru a anumita sesiune si generata automat de catre device-ul care initiaza conexiunea.

Standardul specifica mai multe modalitati de pairing, printre care Near Field Communication, ce permite ca 2 device-uri sa se conecteze doar prin apropierea lor unul de altul, fara ca utilizatorul sa efectueze vreo actiune.

Standardul 2.1 este compatibil cu versiunile anterioare, inclusiv cu tehnicile mai vechi de pairing specificate de acestea.

In urmatoarele versiuni, grupul de standardizare Bluetooth isi propune, printre altele, integrarea cu specificatiile ultra-wideband de la WiMedia Alliance, pentru a permite transferul mult mai rapid de date de dimensiuni mari, pentru aplicatii multimedia.

(Sursa: ArsTechnica)


Categorii: Hardware, Standarde, Telecom.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info