Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

January 2022
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Stiri Populare
(none)

Detalii despre Intel Calpella

07-08-2008, 09:42

Intel Calpella este viitoarea platforma Intel pentru latopuri, bazata pe procesoare Nehalem.

Nici n-a aparut bine noua platforma mobila Centrino 2 de la Intel (nume de cod Montevina), ca au si inceput sa apara informatii despre viitoarea platforma mobila a celor de la Intel.

Aceasta se va numi Calpella si va fi bazata, dupa cum era de asteptat, pe procesoarele Nehalem, noua generatie de procesoare pe 45 nm pe care Intel le va lansa in acest an.

Calpella se va distinge de platformele actuale in primul rand prin faptul ca chipsetul va renunta la arhitectura traditionala cu un northbridge si southbridge, urmand sa transfere o mare parte din componentele din northbridge, precum controllerul de memorie, direct in cip-ul cu procesorul central.

Restul functionalitatilor vor fi coordonate de un singur chipset integrat, numit Ibex Peak-M. Acesta va suporta generatia urmatoare de procesoare Nehalem pentru laptopuri, cu nume de cod Clarksfield si Auburndale, cel de-al doilea urmand sa includa intr-un acelasi cip un CPU si un GPU, aceasta fiind solutia hibrida de la Intel care va preceda Larrabee.

Calpella va mai include module WiFi a/b/g/n si WiMax. Conform primelor zvonuri, viitoarea platforma de laptopuri de la Intel va apare undeva in al doilea trimestru al lui 2009.

(Sursa: Digitimes, Engadget)


Categorii: Componente.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info