Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Nvidia – probleme cu procesoarele grafice mobile

04-08-2008, 09:51

HP si Dell dezvaluie probleme pe scara larga la procesoarele grafice mobile de la Nvidia.

La inceputul lunii iulie, Nvidia anunta ca a descoperit o serie de probleme la procesoarele sale grafice de laptopuri si afirma ca a pus de-o parte o suma de 200 milioane $ pentru a acoperi costurile legate de rezolvarea acestor probleme.

Fara a da prea multe detalii, Nvidia afirma atunci ca nu este vorba despre o eroare de design, ci una de packaging a cipului grafic, ce il poate determina pe acesta sa se supraincalzeasca si sa cauzeze diverse erori de sistem. Nvidia a mai spus ca in luna august va dezvalui mai multe informatii despre aceasta situatie.

Ce iese acum la iveala, inainte ca Nvidia sa dea informatii precise, este gama foarte larga de procesoare afectate, datorita informatiilor publicate de primii 2 producatori de laptopuri, HP si Dell, privind aceste procesoare grafice din laptopurile proprii.

HP a publicat o lista cu modelele sale de laptopuri afectate, 24 la numar, si o lista de simptome pe care utilizatorii le pot observa la acestea: lipsa semnalului video, nedetectarea retelelor wireless, sau chiar sisteme care nu pornesc sau nu au LED-uri active. HP a oferit un patch de BIOS, care nu inlatura problemele, dar le micsoreaza probabilitatea de a apare, si a oferit o perioada extinsa de service si posibilitatea de inlocuire pentru cei care doresc acest lucru, oferta fiind insa valabila doar in Statele Unite.

Ceva similar a facut si Dell, care a publicat o lista de 10 modele de laptopuri care ar putea fi afectate, si a oferit un patch de BIOS pentru acestea, la fel, care micsoreaza probabilitatea de aparitie a acestor probleme si prelungeste durata de viata a sistemului. Printre problemele descrise de Dell sunt aparitia de imagini multiple, caractere aleatoare ce apar pe ecran sau lipsa semnalului video.

Din cate se pare din aceste informatii, problema afecteaza cam toate procesoarele grafice Nvidia din seria 8000M, inclusiv modelele high-end 8400M si 8600M, pana la seriile GeForce Go 6000 si 7000, precum si Quadro NVS 135M si Quadro FX 360M, dar nu si procesoarele de ultima generatie din seria 9, abia aparuta.

Este de asteptat ca si ceilalti producatori de laptopuri sa anunte masuri similare de rezolvare a acestor probleme, la costuri care in cele din urma se vor reflecta in rezultatele financiare ale Nvidia. Problema este cu atat mai serioasa pentru aceasta companie cu cat AMD se afla pe un trend crescator pe piata procesoarelor grafice, iar acest pas gresit al celor de la Nvidia i-ar da si mai mult avant.

(Sursa: Daily Tech, Trusted Reviews)


Categorii: Componente, Sisteme.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info