Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

BD+, un nou sistem de protectie pentru Blu-ray

25-06-2007, 10:40

BD Plus este un nou sistem de protectie anti-copiere, oferind functionalitati avansate, care vor da de furca celor ce vor sa sparga un disc Blu-ray.

bdplus.pngBD Plus Technologies LLC a anuntat ca specificatiile BD Plus (BD+) sunt acum complete si disponibile studiourilor de filme si dezvoltatorilor de content pentru ca acesta sa fie implementat in discurile Blu-ray.

BD+ este o noua schema DRM, mult mai complexa decat cea existenta pentru discurile HD, AACS, compromisa in repetate randuri. Fiind practic o masina virtual inclusa in hardware-ul player-ului, BD+ permite providerilor sa introduca executabile cu diferite functii de protectie in discurile Blu-ray. Spre exemplu, masina virtuala BD+ ar putea rula un diagnostic al mediului gazda pentru a vedea daca player-ul a fost modificat sau pentru a verifica daca cheile de criptare nu au fost modificate.

BD+ permite coruperea sau modificarea in mod deliberat a content-ului video pentru a preveni copierea. Dupa ce mediul de executie este verificat, BD+ poate corecta si decripta apoi content-ul pentru a putea fi redat de catre player.

BD Plus este o tehnologie mult asteptata de catre producatorii de filme, unele studiouri nemaipublicand filme in acest format in ultimele 2-3 luni, datorita vulnerabilitatilor AACS. Tehnologia ar putea reprezenta un atu important pentru Blu-ray in asa-numitul “razboi al formatelor” dus cu HD DVD.

BD+ este un sistem facut pentru Blu-ray Disc, dar nu toate implementarile vor trebui sa suporte aceasta tehnologie. BD+ va trebui sa fie inclus doar in consolele de jocuri, in player-ele de filme si in software-ul BD pentru PC-uri.

BD+ va fi cu siguranta o provocare pentru cei care incearca sa sparga formatul Blu-ray. Spre deosebire de AACS, BD+ poate proteja un film cu un cod specific doar acelui film/titlu, necesitand astfel o munca de spargere separata pentru fiecare film. Acest lucru nu este considerat insa imposibil, comunitatea online din domeniu dand dovada in repetate randuri de tenacitate la acest capitol.

(Sursa: Daily Tech)


Categorii: Media, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info