Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Cardurile de memorie pentru camere vor fi mult mai rapide

27-02-2008, 12:06

CFast va fi de 8 ori mai rapid decat CompactFlash.

cfastcard.jpgCardurile de memorie pentru camerele digitale high-end se pregatesc de o crestere importanta a vitezei in urmatorii 1-2 ani.  Cel putin asa sustin creatorii unui nou format numit CFast, ce va fi anuntat spre sfarsitul acestui an.

Specificatiile CFast sunt realizate de catre CompactFlash Association, care vede noul format ca pe un inlocuitor pe termen lung al formatului CompactFlash (CF). Astfel de carduri sunt folosite in mod curent in camerele DSLR high-end de la producatori precum Nikon, Canon, Sony sau Olympus.

La ora actuala, cele mai rapide carduri CF ating viteze de transfer de date de maxim 45 MB/s, in timp ce cardurile CFast vor opera, se pare, la 375 MB/s.

O astfel de viteza va fi benefica pentru viitoarele camere digitale, in special in situatiile in care se doreste realizarea de cat mai multe fotografii una dupa alta intr-un timp cat mai scurt. Cu astfel de carduri, camerele nu vor mai avea nevoie de buffere de memorie pentru aceste situatii, iar utilizatorii vor putea realiza secvente mai lungi de astfel de fotografii succesive.

Singurul neajuns al noului format este acela ca nu este compatibil cu interfata actuala CompactFlash, necesitand sloturi dedicate CFast.

(Sursa: Tech.co.uk)


Categorii: Accesorii, Foto, Media, Roboti.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info