Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2022
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Protectia AACS, “reparata”

10-04-2007, 10:48

Grupul care a dezvoltat si care licentiaza AACS, protectia de copiere pentru formatele HD, a anuntat ca a revocat vechile chei de protectie, sparte de catre hackeri in urma cu 2 luni.

Dupa cum era de asteptat, grupul care supervizeaza AACS a anuntat revocarea vechilor chei de protectie si inlocuirea acestora cu un nou set de chei.

Grupul a anuntat ca a ajuns la intelegeri cu producatorii de software, care vor distribui patch-uri pentru playerele high-definition. Noile titluri HD vor include noul set de chei precum si instructiuni pentru versiunile vechi de aplicatii PC pentru discuri high definition de a nu citi aceste discuri pana cand patch-ul nu este instalat.

Astfel, Corel a anuntat deja un patch “obligatoriu” pentru playerul sau InterVideo WinDVD, avertizand ca, daca acesta nu este instalat, aplicatia nu va mai putea citi nici un titlu HD.

Dincolo de chestiunile de legalitate a unor astfel de practici, de a cere unui utilizator legal al unei aplicatii sa-si instaleze un update sub amenintarea ca altfel aplicatia devine nefunctionala, se ridica semne de intrebare si asupra eficientei metodei de revocare si updatare de chei, ce poate continua la nesfarsit intr-un joc de-a soarecele si pisica cu hackerii.

Masura nu afecteaza deocamdata playerele stand-alone.

(Sursa: The Sidney Morning Herald)


Categorii: Media, Securitate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info