Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

July 2022
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Protectia Blu-ray, sparta din nou

24-03-2008, 10:53

Ultima versiune a software-ului de protectie a discurilor Blu-ray, BD+, a fost sparta de catre autorii programului AnyDVD.

Discurile Blu-ray pot fi acum copiate fara probleme, indiferent de metoda de protectie. Cel putin asa sustin cei care se afla in spatele software-ului AnyDVD.

Dupa ce schemele anterioare de protectie ale discurilor high-definition (Blu-ray si HD DVD), bazate pe AACS, au fost sparte de catre diverse grupuri de hackeri in repetate randuri, Blu-ray Disc Association (BDA) a introdus anul trecut o noua schema de protectie pentru acest format, BD Plus (BD+). Acesta este considerata mult mai complexa, fiind practic o masina virtuala in hardware-ul playerului, si care permite introducerea de diferite functii de protectie in discurile Blu-ray.

Cei de la AnyDVD sustin insa ca au reusit sa sparga acest mecanism de protectie, astfel incat discurile Blu-ray cu BD+ pot fi acum copiate fara probleme cu ultima versiune de AnyDVD.

Deocamdata acest lucru este util doar pentru filmele de la 20th Century Fox, celelalte studiouri neadoptand inca BD+ si folosind vechiul AACS.

BDA nu a facut nici un comentariu referitor la acest subiect.

(Sursa: Tech.co.uk, Daily Tech))


Categorii: Media, Piraterie.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info