Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

SanDisk introduce noi carduri de memorie

03-09-2007, 09:59

SanDisk a anuntat la IFA noi carduri de 8 GB pentru telefoane mobile, carduri mai rapide pentru camere digitale si un adaptor multi-card pentru laptop-uri.

sandisk-8gb-m2card.jpgCompania a anuntat primul card de 8 GB in formatul Memory Stick Micro (M2), care ajunge astfel sa egaleze capacitatile altor formate de carduri de telefoane mobile. La ora actuala capacitatea tipica a cardurilor de memorie este de 8 GB, desi Toshiba a anuntat ca va introduce in curand cardul SDHC de 16 GB si 32 GB.

M2 este un format mai putin cunoscut decat microSD, fiind folosit aproape in exclusivitate in telefoanele Sony Ericsson. Formatul Memory Stick a fost creat de Sony, fiind folosit si in alte divizii ale acestei companii.sandiskultraii-4gb.jpg

Noul card de 8 GB a fost trimis catre producatorii de telefoane si operatorii de telefonie mobila pentru evaluare. Acesta va fi disponibil din Q4 2007, pretul nefiind deocamdata anuntat.

Pentru posesorii de camere digitale, SanDisk a anuntat 2 noi capacitati de carduri din seria SanDisk Ultra II. Acestea sunt cardul SDHC Plus de 4 GB si Memory Stick Pro Duo de 8 GB. Ambele ajung la viteze de citire si scriere de 10 MB/s.

Cardul SanDisk Ultra II SDHC Plus de 4 GB integreaza in plus un conector USB prin sistemul Hinge Lock, putand fi inserat direct intr-un slot USB dintr-un PC pentru transferul de date. Cardurile vor fi disponibile din octombrie, la preturile de 80 $ pentru cel de 4 GB, respectiv 160 $ pentru modelul de 8 GB.sandisk-expresscard-adapter-1.jpg

In fine, SanDisk a anuntat si un adaptor ExpressCard pentru laptop-uri, care suporta 6 formate de carduri de memorie, SD, SDHC, MultiMediaCard, MMCplus, Memory Stick Duo, Memory Stick Pro Duo si Memory Stick Pro-HG Duo.

Adaptorul poate fi inserat intr-un slot ExpressCard si folosit fara a necesita instalarea de software si drivere. Adaptorul va fi disponibil din aceasta luna, la un pret de 30 $.

(Sursa: TG Daily, The Register)


Categorii: Media.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info