Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Ultimul AACS, spart inainte de publicare

18-05-2007, 08:53

Noile chei de protectie AACS, care urmau sa le inlocuiasca pe cele sparte anterior, au fost deja decriptate de catre hackeri.

Hackerii de AACS raman cu un pas inaintea AACS LA (Advanced Access Content System Licensing Administration), organizatia care supervizeaza sistemul de protectie pentru DVD-urile HD (High Definition).

Dupa ce cheia de criptare AACS fusese sparta in luna februarie, AACS LA anuntase revocarea vechilor chei si inlocuirea lor cu noi chei de protectie, in versiunea 3 a AACS.

Noile chei au fost, se pare, sparte deja, cu o saptamana inainte ca acestea sa fie lansate oficial in noi produse. Se pare ca ultima versiune a programului AnyDVD HD, 6.1.5.1 (beta) de la SlySoft, a reusit deja sa decripteze noile chei. Programul a fost testat cu o versiune preliminara a seriei “The Matrix Trilogy”, in format HD DVD, codificat cu AACS versiunea 3.

Unii observatori considera ca acest lucru demonstreaza inca o data, daca mai era nevoie, inutilitatea efortului de a proteja contentul de acest gen prin scheme DRM. Rezultatul nu este decat o cursa continua intre spargerea cheilor si revocarea lor, una care este din ce in ce mai costisitoare pentru producatorii de content si deranjanta pentru utilizatorul final legitim, care este nevoit sa-si updateze hardware-ul sau software-ul cu ultimele modificari, pentru a putea viziona filmele achizitionate deja.

Recent, AACS LA a reusit sa obtina efectul invers celui dorit in incercarea de a cenzura informatiile existente pe net privind cheia de criptare sparta, rezultatul fiind o raspandire exploziva a acesteia.

O parere din ce in ce mai vehiculata ijn domeniu este aceea ca industria de filme ar trebui sa urmeze calea pe care cea de muzica se pare ca a intrat si sa renunte la DRM. Deocamdata, MPAA (asociatia producatorilor americani de filme) si AACS LA raman pe pozitie. La fel si hackerii.

(Sursa: Ars Technica, Engadget)


Categorii: Media, Securitate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info