Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Samsung nu va mai vinde televizoare si alte produse in Japonia

12-11-2007, 12:24

Samsung a anuntat ca nu va mai vinde electronice de consum precum televizoare cu ecran plat, playere DVD sau MP3 direct catre consumatorii din Japonia, din motiv de “venituri scazute”.

Cel mai mare producator de televizoare din lume si unul dintre cei mai mari producator de bunuri electronice de consum a anuntat o mutare surpriza, retragerea de pe piata japoneza a unei varietati de produse pentru consumatorii privati, deoarece profitabilitatea este una foarte scazuta.

Printre acestea se numara televizoarele cu ecran plat, playerele DVD, MP3, DAP (Digital Audio Player), si altele. Samsung va continua sa vanda aceste produse, precum si componente ca chip-uri sau ecrane LCD, catre companii japoneze. Conform companiei sud-coreene, vanzarile catre utilizatorii privati reprezinta mai putin de 1% din vanzarile totale de pe aceasta piata, asa ca decizia este mai usor de inteles.

Prezenta slaba a lui Samsung in Japonia este o particularitate ce nu mai este intalnita pe o alta piata, motivul fiind concurenta puternica a firmelor locale precum Sony , Matsushita sau Sharp, si loialitatii consumatorilor japonezi fata de firmele proprii.

(Sursa: Digital Trends, Engadget)


Categorii: Business, Gadgets, Hardware.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info