Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Atentie, Google te-ar putea supraveghea la televizor !

16-07-2007, 09:26

Conform unui patent depus recent, Google ar dori sa implementeze un sistem ce poate “asculta” ceea ce urmaresc utilizatorii la un televizor pentru a putea oferi in timp real content web legat de subiectul respectiv.

Sistemul ar urma sa inregistreze fragmente audio de la un televizor, in timp ce utilizatorul urmareste un program si ar putea compara aceste fragmente cu o baza de date de un fel de “amprente audio” pentru a identifica despre ce este vorba, pentru a oferi in timp real content web de care telespectatorul ar putea fi interesat, fie sub forma de pagini web, fie sub forma de chat cu o comunitate de telespectatori ce urmaresc programul respectiv in acelasi timp.

Printre informatiile astfel oferite, ce ar fi afisate fie pe PC, fie chiar pe televizor, ar urma sa fie si un asa-numit “strat personalizat de informatii”, termen ce ascunde de fapt reclame legate de programul respectiv, spre exemplu, informatii despre hainele si accesoriile purtate de o vedeta intr-un segment de program de stiri si, bineinteles, link-uri catre magazinele de unde acestea se pot achizitiona.

Ca si cum acest lucru n-ar fi destul de ingrijorator, o alta aplicatie a sistemului este folosirea unui device de captare de imagini (camera digitala foto sau video) pentru a masura cati telespectatori urmaresc un anumit program. Imaginile si datele obtinute din acestea ar urma sa fie folosite pentru a masura cu precizie audienta, pentru a aduna date personalizate despre telespectatori sau “in alte scopuri”, termen ce numai linistitor nu poate suna.

Ramane de vazut cine ar putea fi convins sa-si instaleze un astfel de sistem, asta in cazul in care asa ceva nu va fi integrat automat in televizoarele viitorului. Big Brother, anyone ?

(Sursa: Ars Technica, New Scientist)


Categorii: Advertising, Net, TV.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info