Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

GE produce OLED-uri la rola

13-03-2008, 10:54

General Electric a pus la punct o metoda de productie a OLED-urilor, similara cu cea de tiparire a ziarelor.

ge-oledrolltoroll.jpgGeneral Electric (GE) a demonstrat prima linie de productie de OLED-uri, realizata intr-o modalitate similara tiparirii ziarelor, la rola (“roll to roll”).

Linia de productie va realiza OLED-uri pentru iluminat, o tehnologie pe care GE pariaza ca se va raspandi in viitor in iluminatul apartamentelor si al birourilor.

Realizarea de device-uri de iluminat in productie de masa cere un proces de fabricatie ieftin, iar metoda pusa la punct de GE reprezinta un pas major in realizarea de OLED-uri la un cost scazut.

OLED-urile folosesc un strat de material organic prins intre doi electrozi si care ilumineaza atunci cand este alimentat la curent. Neavand nevoie de dispozitive aditionale de iluminare, OLED-urile pot fi foarte flexibile, dupa cum au demonstrat diversi producatori. Una dintre problemele OLED-urilor este cea a costului ridicat de fabricatie, cealalta fiind durata de viata.

Procesul de fabricatie pus la punct de GE ar putea insemna un cost de fabricatie scazut nu doar pentru device-urile de iluminat, dar si pentru ecranele OLED pentru televizoare si monitoare, lucru care ar putea fi foarte interesant pentru consumatori, deoarece ar reduce semnificativ preturile acestora. Ramane insa de vazut daca tehnologia va fi adoptata si de catre producatorii din domeniu.

(Sursa: Daily Tech, vnunet.com)


Categorii: Tehnologie, TV.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info