Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

Ne pregatim de televiziunea digitala si mobila ?

06-03-2008, 11:43

Peste 2 milioane din utilizatorii romani de telefonie mobila doresc sa aiba acces la servicii de televiziune mobila.

Asa afirma Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

Aflat la CeBIT, acesta a discutat cu reprezentantii industriei de comunicatii din Romania si cu invitati straini despre oportunitatile de dezvoltare ale sectorului IT&C romanesc si proiectele pe care autoritatea le are in vedere pentru stimularea concurentei pe piata de comunicatii si pentru cresterea atractivitatii sectorului pentru investitorii straini. El a amintit de viitoarele licitatii pentru licentele WiMax, dar a mentionat si televiziunea digitala si televiziunea mobila.

Conform lui Dan Georgescu, impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, se pregateste trecerea la televiziunea digitala, ocazie cu care vor fi create si conditiile tehnice pentru introducerea televiziunii mobile. “In opinia noastra, [aceasta] va constitui urmatoarea revolutie din domeniu, dupa revolutia GSM. Din estimarile noastre, cel putin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania vor dori sa aiba acces la acest serviciu,” a spus presedintele ANRCTI.

Este vorba despre tehnologia de televiziune mobila, probabil DVB-H, care a fost adoptat ca standard european in domeniu si care presupune telefoane capabile sa receptioneze direct transmisii TV in acest standard. La ora actuala exista posibilitatea de a urmari televiziune pe telefoanele mobile ca transmisii de date, dar la o calitate destul de redusa. Cu DVB-H, calitatea transmisiei este similara cu cea de la un televizor obisnuit, in timp real si in conditii de mobilitate.

(Sursa: NewsIn)


Categorii: Mobile, TV.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info