Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

August 2022
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Samsung anunta o noua tehnologie LCD

15-05-2008, 13:05

“Blue Phase” este numele unei noi tehnologii de televizoare LCD, care promite imagini in miscare mult mai aproape de miscarea perceputa in lumea reala de ochiul uman.

samsung240hzlcd.jpgSamsung a anuntat ca a pus la punct o noua tehnologie LCD, care permite redarea unor imagini “in miscare mult mai naturale”, care sunt mult mai aproape de ceea ce percepe ochiul uman in lumea reala.

Tehnologia va oferi o rata de refresh dubla fata de cea din LCD-urile actuale, ajungand asadar la 240 Hz fata de 120 Hz. Conform Samsung, tehnologia ofera o rata superioara de raspuns, care permite obtinerea unei viteze mai mari fara a necesita circuite de tip overdrive, folosite in LCD-urile conventionale pentru a atenua efectul trecerii de la o imagine la alta.

De asemenea, tehnologia nu necesita asa-numitele “alignment layers”, adica substratul pe care sunt aranjate celulele de cristale lichide care formeaza panelul LCD. In schimb, tehnologia Blue Phase isi creeaza propriile aliniamente cumva intr-un mod automat, fara a necesita “procese de aliniere mecanica”. Acest lucru inseamna reducerea numarului de procese de fabricatie si, in consecinta, reducerea costurilor de productie.

Un alt beneficiu al tehnologiei este vulnerabilitatea mult mai mica a acestor paneluri la presiunea aplicata pe ecran, care poate afecta luminozitatea in zonele respective.

Numele de Blue Phase se pare ca vine de la nuantele albastrui observate la inceput la acest tip de LCD de catre inginerii care lucrau la acest proiect, efect care probabil ca a fost corectat intre timp.

Samsung va demonstra noua tehnologie cu ocazia simpozionului Society for Information Display 2008, care va avea loc intre 18 si 23 mai in Los Angeles, unde va fi prezentat un panel Blue Phase de 15″. Tehnologia nu va intra insa in productia de masa mai devreme de 2011.

(Sursa: Engadget, TG Daily)


Categorii: Tehnologie, TV.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info