Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

UE anunta sprijinul pentru DVB-H

18-07-2007, 21:12

Dupa cum era de asteptat, Comisia Europeana a anuntat oficial sprijinul pentru DVB-H ca standard european pentru televiziunea mobila.

Anuntul Comisiei Europene nu este unul surprinzator, avand in vedere ca DVB-H este un standard dezvoltat de catre companii europene, in frunte cu Nokia, si finantat partial cu banii UE.

Comisia anuntase inca din luna martie ca va impune un standard unic european de televiziune mobila, daca diferitele companii de pe aceasta piata nu vor ajunge singure la o decizie. UE considera ca prezenta mai multor standarde concurente intarzie adoptarea acestei tehnologii de catre consumatori.

UE a luat decizii similare de impunere a unui standard in diferite domenii, un exemplu fiind GSM ca standard de telefonie mobila, lucru care a accelerat trecerea la telefonia mobila pe continentul european.

Viviane Reding, comisarul european pentru societate informationala si media, a afirmat ca Europa se afla intr-un moment decisiv, in care fie isi asuma o pozitie de lider global, fie permite altor regiuni sa acapareze o parte importanta din aceasta piata foarte promitatoare a televiziunii mobile. Reding a continuat afirmand ca penetrarea acestei tehnologii este in Coreea de Sud de 10%, in timp ce in Italia, piata cea mai avansata din Europa la acest capitol, aceasta este de doar 1%.

Decizia este o lovitura data standardelor ce concureaza cu DVB-H, precum T-DMB, sprijinit de companii asiatice si folosit deja in Germania si Norvegia, sau MediaFlo, promovat de catre compania americana Qualcomm.

Comisia Europeana nu a impus deocamdata ca DVB-H sa fie obligatoriu in tarile europene, afirmand ca va continua sa monitorizeze situatia de pe piata, urmand sa vina cu noi propuneri in 2008, printre care, daca este nevoie, si prevederi care vor impune obligativitatea folosirii acestui standard.

(Sursa: International Herald Tribune, Yahoo!News)


Categorii: Reglementari, Telecom, TV.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info