Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

Deezer.com atrage mania industriei muzicale

28-08-2007, 12:11

Un nou site de muzica gratuita naste controverse cu marii producatori de muzica.

Site-ul Deezer.com, care ofera muzica gratuita prin intermediul unui browser, a intrat in vizorul marilor case de discuri, care afirma ca acesta incalca drepturi de copyright.

Deezer.com, originar din Franta, ofera streaming de muzica apartinand unei game largi de artisti si trupe, inclusiv nume precum Rolling Stones sau Beatles,  printr-o interfata prietenoasa si usor de utilizat. Muzica nu poate fi downloadata, ci doar ascultata online, printr-un browser, oferind utilizatorilor si posibilitatea de a crea playlist-uri si de a-si uploada propriile MP3-uri pentru a fi incluse in playlist-uri si ascultate online.

Site-ul a functionat anterior sub numele Blogmusik.net dar a fost fortat in februarie sa fie inchis la presiunea marilor case de discuri. Site-ul s-a relansat si a ajuns in ultimele luni la peste 300.000 de utilizatori inregistrati, oferind un catalog de peste 250.000 de melodii. Serviciul este gratuit, fiind sponsorizat de reclamele incluse in site. Majoritatea utilizatorilor sunt francezi, dar site-ul are versiuni in 16 limbi.

Deezer.com a anuntat recent o intelegere cu SACEM, grupul francez care colecteaza drepturile de autor pentru artisti. Site-ul a fost insa criticat de catre Universal Group, o divizie a lui Vivendi Universal, care a afirmat ca folosirea muzicii sale de catre site-ul francez este ilegala si ca va lua toate masurile pentru ca aceasta sa fie scoasa de pe site.

Proprietarul lui Deezer.com, Jonathan Benassaya, a afirmat insa ca serviciul este legal sau pe cale de a deveni, pe masura ce va incheia intelegeri si cu alti detinatori de drepturi de copyright. Controversa este insa abia la inceput.

(Sursa: Yahoo!News)


Categorii: Muzica, Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info