Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2021
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri Populare
(none)

DRM-ul nu mai are mult de trait

26-04-2007, 12:08

In urmatoarele 6 luni toti marii producatori de muzica vor renunta la DRM, cel putin pe partea de download-uri de muzica in format digital.

Afirmatia apartine lui Ty Roberts, CTO la Gracenote, compania care administreaza baza de date CDDB, cu informatii despre continutul CD-urilor, si care a incheiat recent un acord cu Yahoo privind lansarea unui site de versuri de melodii in cadrul Yahoo!Music.

Desi Roberts a afirmat ca nu este sigur ca renuntarea la DRM va fi un lucru bun pentru industria muzicala, cu siguranta el va fi pozitiv pentru consumatori, de asteptarile carora depinde situatia pe termen lung a industriei.

Roberts a mai afirmat si ca ceea ce se va intampla in materie de muzica digitala va avea o influenta puternica asupra altor tipuri de content digital.

Afirmatii oarecum similare au fost facute si de catre Paul Jessop, CTO la RIAA, asociatia americana a producatorilor de muzica, care a spus ca doreste ca problemele si incurcaturile legate de DRM sa fie clarificate cat mai devreme, intr-un fel sau altul.

El a recunsocut ca problemele de interoperabilitate legate de DRM afecteaza pe toti cei din industrie si ca RIAA doreste fie ca toata lumea sa treaca la formate DRM deschise, fie sa se renunte la acestea. Jessop a mentionat totusi ca renuntarea la DRM ar acoperi doar segmentul de download-uri, protectia de copiere fiind in continuare necesara pentru serviciile de abonament.

(Sursa: Ars Technica)


Categorii: Muzica, Net, Opinii.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info