Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

February 2020
M T W T F S S
« Sep    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
Stiri Populare
(none)

Google: datele vor fi pastrate doar 18 luni

13-06-2007, 12:50

Google a raspuns ingrijorarilor UE privind stocarea datelor personale ale utilizatorilor aformand ca va micsora aceasta durata pana la 18 luni.

Dupa ce, luna trecuta, grupul european privind protectia datelor personale si respectarea confidentialitatii acestor informatii, numit Article 29 Data Protection Working Party, a afirmat ca Google ar putea fi in contradictie cu prevederile europene in domeniu, compania americana a raspuns afirmand ca va reduce perioada in care aceste date sunt pastrate de la 18-24 luni la 18 luni.

Google a mai afirmat ca o reducere la mai putin de 18 luni ar afecta serviciile pe care le ofera utilizatorilor sai. Compania americana a spus ca are nevoie sa pastreze informatiile despre cautari si despre cei care le efectueaza pe acestea pentru a-si putea proteja sistemele impotriva atacurilor, pentru a expune hackerii si fraudele online, pentru a imbunatati algoritmii pe care se bazeaza cautarile si pentru a respecta prevederile legale privind pastrarea acestui tip de date.

In declaratia sa, Google a mai cerut Uniunii Europene crearea unei legislatii clare si uniforme privind datele care se pot pastra si de catre cine. Statele Unite doresc sa impuna o politica de “data retention”, de pastrare a datelor pe care companiile le au despre utilizatorii proprii, pe o durata de 24 luni. In UE, aceasta durata variaza intre diferitele tari membre de la 6 la 24 luni.

In fine, liderul cautarilor online a anuntat ca in urmatoarea perioada va lucra la un redesign al cookie-urilor folosite pentru a monitoriza obiceiurile utilizatorilor, in scopul de a imbunatati protectia datelor personale si a micsora perioada de expirare.

Compania a fost criticata in urma cu 2 zile de catre grupul Privacy International pentru politicile sale privind protectia datelor personale.

(Sursa: Yahoo!News)


Categorii: Net, Reglementari.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info