Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Google introduce noi inovatii in harti

30-05-2007, 14:54

Google a anuntat 2 noi functionalitati pentru Google Maps, care ofera o noua perspectiva asupra cautarilor, Street View si Mapplets.

Street View permite utilizatorilor sa vizualizeze la 360 de grade imagini la nivelul strazii dintr-o serie de orase americane si sa navigheze pe acestea, deplasandu-se efectiv de-a lungul strazilor. Serviciul ofera astfel un nou tip de experienta legata de cautarea de locatii si de cunoasterea unei zone de interes.

Serviciul este disponibil deocamdata doar pentru cateva orase americane, San Francisco Bay Area, New York, Las Vegas, Denver si Miami, urmand a fi extins si in alte zone metropolitane. Prin apasarea butonului Street View din Google Maps, utilizatorul ajunge efectiv in strada, cu o imaginea panoramica a acesteia, dar pe care se poate deplasa doar in sensurile strazii si in care poate face zoom pe laterale, pentru a vedea detalii despre un magazin sau un restaurant.

Mapplets este un tool pentru dezvoltatori, ce permite crearea de mini aplicatii ce pot fi afisate in Google Maps, asa cum gadgeturile din Google Gadget sunt afisate in iGoogle. Utilizatorii pot selecta intre Mapplets de la Google sau de la alti dezvoltatori, continand diferite informatii sau tool-uri, putand crea astfel un mashup de informatii suprapus peste hartile Google Maps. Mapplets este disponibil la maps.google.com/preview.

(Sursa: Google)


Categorii: Net.

1 Comentariu

  1. cotzo |

    Pana ce in RO se va dezvolta vectorul si detaliul hartilor din satelit va propun sa mergeti la http://cfr.webgis.ro , unde gasiti un mashup GMaps cu reteaua feroviara din ROmania

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info