Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

January 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Google introduce Universal Search

17-05-2007, 10:02

Google a anuntat combinarea diverselor tipuri de cautari pe care le realizeaza intr-un serviciu unic de Cautare Universala, care intoarce o combinatie de linkuri, imagini, clip-uri video, carti sau harti intr-o singura cautare.

Anuntul a fost facut de catre vice-presedintele Google pentru divizia de cautare, Marissa Mayer, care a afirmat ca serviciul este rezultatul a 2 ani de munca a unei echipe de 100 de oameni. Serviciul este acum lansat si urmeaza sa fie imbunatatit in timp.

Universal Search se uita la toate tipurile de informatie si intoarce, dintr-o singura miscare, toate rezultatele relevante, sub forma de imagini, stiri, clipuri video, harti, rezultate din carti, bucati de cod sursa sau bloguri, impreuna cu traditionalele linkuri. Pana in prezent aceste cautari erau accesate separat.

Mayer a demonstrat cum cautarea dupa “Nosferatu” intoarce nu doar linkuri catre textele despre cunoscutul personajde carti cu vampiri, dar si un link catre filmul “Nosferatu” de la Google Video, care poate fi apoi urmarit cu un singur click.

Google a introdus schimbari in interfata grafica, afisand imediat sub search box taguri ce permit separarea cautarilor pe tipuri. Tipurile si numarul de taguri depind de cautare. Astfel, o cautare dupa “bill gates” intoarce “News”, “Books”, “Images” si “Video”. Dar una dupa “c++” intoarce “Code”, “Books” si “Groups”. La sfarsitul paginii apar si sugestii de cautari care au legatura cu cea curenta.

Google a introdus si pagina “Google Experimental”, in care utilizatorii pot incerca diferite functionalitati de cautare, ce nu sunt inca oficiale. Una dintre acestea este “Timeline and map views”, in care rezultatele unei cautari sunt prezentate sub forma unui timeline, linie historica in care evenimentele sunt aranjate in ordine cronologica, respectiv prezentate ca locatii pe o harta. O alta functionalitate de teste este cea de shortcut-uri de tastatura pentru navigarea intre rezultatele unei cautari.

Google a anuntat si ca va introduce in curand un serviciu de traducere care converteste automat in engleza o cautare facuta intr-o alta limba decat engleza si intoarce rezultatele traduse la loc in limba respectiva, marind astfel semnificativ cantitatea de informatie pentru cautarile in alte limbi.

(Sursa: Yahoo!News)


Categorii: Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info