Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

Google propune un standard international de protejare a intimitatii pe internet

17-09-2007, 09:49

Cea mai mare companie de cautare pe internet vrea sa creeze noi metode prin care sa fie protejate datele utilizatorilor de internet.

Propunerea a fost facuta de catre Google prin vocea lui Peter Fleischer, CPO (Chief Privacy Officer) al companiei, care a vorbit la o conferinta organizata de catre UNESCO pe tema eticii pe internet.

Conform lui Fleischer, trei sferturi dintre tarile lumii nu au o legislatie care sa se ocupe de protejarea datelor personale ale utilizatorilor atunci cand acestea sunt folosite online. Mai mult, in tarile care au o asemenea legislatie, aceasta este una invechita, creata cu multi ani in urma, cand internetul nu avea impactul pe care il are astazi.

Seful de la Google afirma ca lipsa unor standarde internationale in materie de protectie de date dauneaza consumatorilor, a caror intimitate nu este protejata suficient pe internet.

Un alt aspect este cel al companiilor cu activitati pe internet, in special cele care opereaza in mai multe tari si care trebuie sa se adapteze la diferitele legi locale, un lucru complicat si costisitor. Acestea trebuiesc unificate intr-o politica valabila la nivel global.

De aceea, Google crede ca in spatele unui astfel de efort trebuie sa se afle organisme internationale, citand initiativele recente promovate de catre Natiunile Unite si Forumul de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC).

Google a fost criticata nu demult pentru propriile politici de protectie a datelor personale ale celor ce folosesc motorul sau de cautare, compania anuntand ca acestea vor fi sterse dupa 18 luni.

(Sursa: Daily Tech, Heise Online)


Categorii: Net, Reglementari.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info