Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

September 2020
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Stiri Populare
(none)

Jocul anti-phisihing care te invata sa eviti site-urile periculoase

02-10-2007, 11:42

O echipa de programatori de la Carnegie Mellon University a realizat un joc ce invata utilizatorii sa evite site-urile de phishing.

anti-phishing-phil.jpgAnti-Phishing Phil este un mic joc online ce invata utilizatorii sa recunoasca site-urile de phishing, site-uri cu malware ce pretind a fi site-uri legitime cu scopul de a obtine diverse informatii personale, in special de natura financiara.

Testele au aratat ca cei care au petrecut 15 minute cu Anti-Phishing Phil au avut rezultate mai bune in detectarea site-urilor false decat cei care citesc tutoriale despre phishing.

Steve Sheng, unul dintre autorii jocului, a declarat ca jocul a fost realizat pentru a invata utilizatorii cum sa foloseasca adresele web (URL-urile) pentru a identifica site-urile de phishing. Aceeasi tactica poate fi folosita pentru a investiga mesajele de mail dubioase.

Conform cu Lorrie Cranor, directorul programului ce a realizat acest joc, “spre deosebire de spyware si virusi, atacurile de phishing nu exploateaza slabiciunile de hardware sau software, ci profita de modul in care utilizatorii folosesc calculatoarele si de cunostintele lor, de obicei limitate, referitoare la modul in care acestea functioneaza.” De aceea, crede Cranor, “educatia este un factor esential pentru evitarea atacurilor de phishing si a altor tipuri de fraude online.”

Jocul este accesibil online, avand doar o versiune in limba engleza.

(Sursa: vnunet.com)


Categorii: Jocuri, Net, Securitate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info