Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Stiri Populare
(none)

Magazinele virtuale 3D vor inlocui e-comertul

23-05-2007, 11:26

Cercetatorii britanici estimeaza ca pana in 2020 cumparaturile vor fi facute prin magazine virtuale 3D online.

Raportul, realizat de catre Social Issues Research Centre (SIRC) pentru compania de hosting RackspaceĀ  Managed Hosting, afirma ca in urmatorii ani e-comertul va fi inlocuit de magazine virtuale 3D online, asa-numitul v-comert, si reclama personalizata. Totodata, raportul estimeaza ca magazinele traditionale vor ramane populare, dar mai mult ca mod de socializare.

Conform lui Peter Marsh de la SIRC, “Internetul a revolutionat deja modul in care facem cumparaturi. Haine, abilitati sau servicii sunt cumparate si vandute online, iar etica ce se afla la baza site-urilor de cumparaturi, construita pe incredere si reputatie, va continua sa determine experienta comertului electronic si virtual.”

Marsh afirma in studiu ca pana in 2020, “v-comertul va inlocui e-comertul cu echivalentul virtual 3D al mall-urilor. Panourile publicitare gen ‘Minority Report’, cu reclama personalizata trimisa pe device-uri personale, calculatoare si prin televiziune pe internet, vor rezulta intr-un fenomen de masa de personalizare si diversificare a advertising-ului si marketing-ului. Cu toate acestea, magazinele traditionale nu vor dispare. Mersul la cumparaturi este o activitate de relaxare, oamenii continuand sa se bucure de aspectele fizice ale acesteia: a simti un pulover si a incerca un pantof vor reprezenta o parte importanta a acestei experiente.”

Afirmatiile sunt intarite de alti observatori ai domeniului. Paul Hatcher, de la Base1, afirma ca “ideea de cumparaturi virtuale devine fezabila pentru o piata din ce in ce mai larga de comercianti. Retailer-ii observa popularitatea unor site-uri precum Second Life si vor deveni din ce in ce mai deschisi la acest mod de interactiune cu publicul.”

Jacques Greyling de la Rackspace crede ca “web-ul in 2020 va fi caracterizat de personalizare si customizare, fiind in acelasi timp sprijinit de medii online bine concepute si gazduite. Tehnologia de suport va fi esentiala, cu cerinte crescute in ceea ce priveste robustetea si fiabilitatea serviciilor, precum cele de hosting.”

(Sursa: comon.dk, tophosts.com)


Categorii: Advertising, Net, Opinii.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info