Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

April 2018
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

Microsoft lanseaza un telescop virtual

13-05-2008, 09:48

WorldWide Telescope transforma PC-ul intr-un mini-observator astronomic.

eta-cerina-nebula-star-region.jpgMicrosoft a anuntat versiunea beta publica a aplicatiei WorldWide Telescope (WWT), un program gratuit care permite tuturor explorarea cu usurinta a galaxiilor, sistemelor solar sau a altor planete.

WWT aduna la un loc peste 12 Terabytes – echivalentul a 1,2 milioane de carti sau 2,6 miliarde de pagini de text – de imagini de la diferite telescoape, printre care telescopul spatial Hubble si unele dintre cele mai mari observatoare astronomice terestre.

Aplicatia ofera o experienta similara cu Google Sky, permitand navigarea libera in diferite zone ale spatiului, cu posibilitatea de zoom, pentru a observa sisteme solare si galaxii indepartate, dar permite si urmarirea unor tururi virtuale predefinite, sub indrumarea diferitor astronomi sau a unor profesori de la universitati si planetarii renumite din lume.

De asemenea, utilizatorii pot vizualiza localizarea planetelor pe cerul noptii, atat in prezent, cat si in trecut si viitor, pot vedea imagini ale universului filtrate prin diferite lungimi de unda, dezvaluind structuri ascunse ale universului, cum ar fi nori de radiatii, ramasite ale unor explozii de supernove care au avut loc cu mii de ani in urma.

Aplicatia permite selectarea diferitelor observatoare astronomice pentru a schimba perspectiva de vizualizare si are si un mod de vizualizare a Pamantului din spatiu, dar nu este clar pana la ce nivel si cat de mult este acesta similar cu Google Earth.

Microsoft a afirmat ca aplicatia va fi oferita gratuit in memoria lui Jim Gray, un cercetator al companiei, care a fost dat disparut anul trecut in timp ce naviga pe coasta Californiei.

WorldWide Telescope poate fi downloadat de pe site-ul dedicat, doar pentru Windows si Mac, desi la ora actuala par sa existe ceva probleme cu downloadul.

(Sursa: IT News, IT Wire)


Categorii: Net.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info