Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

April 2021
M T W T F S S
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri Populare
(none)

Sony introduce propriile sale lumi virtuale

08-03-2007, 10:28

Sony lanseaza PlayStation Home, o lume virtuala pentru utilizatorii PS3, precum si jocuri construite in jurul conceptului de social networking.

Confirmand zvonurile, Sony a prezentat la GDC conceptul Home, o lume virtuala similara cu Second Life sau The Sims. Home va permite crearea de avataruri virtuale si prezenta acestora intr-o lume virtuala 3D in care pot interactiona cu alti utilizatori PS3 prin text, audio sau video chat, pot juca jocuri sau vizualiza filme sau trailere.

Fiecare participant va dispune de un spatiu virtual propriu pe care il poate decora ca pe o camera reala, cu mobila, covoare sau alte elemente de decor, dar si cu continut media de pe propria consola PS3, precum muzica, fotografii sau video. Si bineinteles, alte avataruri pot fi chemate in vizita.

PlayStation Home va servi si ca gateway catre content media downloadabil. Utilizatorii vor putea intra, spre exemplu, intr-un cinema virtual pentru a urmari clipuri video sau filme pay-per-view in format high-definition, sau vor putea cumpara muzica si jocuri.

Home va introduce si conceptul Hall of Fame, o camera virtuala de trofee, in care se pot expune realizarile gamerilor, precum jocurile jucate, dar se pot vizualiza si titlurile pe care utilizatorul nu le are deocamdata dar care sunt disponibile pentru PS3.

Play Station Home va fi gratuit si va fi sustinut din reclame incluse in lumea virtuala. Utilizatorii vor putea sa si cumpere diverse accesorii, pentru a-si personaliza identitatea virtuala. Home va fi lansat intr-o versiune beta in aprilie, versiunea finala urmand sa apara spre sfarsitul anului.

O prezentare video a conceptului poate fi urmarita aici.

4073_large_lounge1.jpg 4075_large_sports02.jpg 4076_large_hall22.jpg

Sony a mai prezentat si o a doua lume virtuala, LittleBigPlanet, un joc in care jucatorii, reprezentati prin niste avataruri numite “sac boys”, pot crea personaje, interactiona fizic cu mediul si cu ceilalti jucatori, fara restrictii de scenariu, intr-o combinatie unica de cooperare si competitie.

Personajele pot muta orice obiect in aceasta lume, crea obiecte si nivele absolut noi, in care ii pot invita pe alti jucatori sa participe. Jocul vine cu un numar de nivele pre-incarcate dar numarul de nivele care pot fi generate este nelimitat.

O versiune demo a lui LittleBigPlanet va apare spre sfarsitul anului, jocul urmand a fi lansat in 2008. Un mic preview poate fi urmarit aici.

4088_large_lbp1.jpg 4089_large_lbp2.jpg

(Sursa: DailyTech)


Categorii: Console, Jocuri, Net.

1 Comentariu

  1. hamila houssem |

    je veux un playsation 3 ou psp ou playsation 2 mais gratiut

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info