Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

UE investigheaza Google

28-05-2007, 11:11

UE a lansat o investigatie privind practicile Google de pastrare a datelor personale legate de cautarile efectuate de catre utilizatori.

Comisia europeana care se ocupa de protectia datelor personale, numita Article 29 Working Group, a trimis o scrisoare catre Google prin care avertiza ca practica firmei americane de a pastra informatiile personale legate de cautari ale utilizatorilor timp de 2 ani ar putea fi in contradictie cu legi europene.

Google pastreaza toate cautarile, termenii asociati si istoricul cautarilor utilizatorilor pe baza adreselor de IP ale acestora, precum si cookie-urile site-urilor web vizitate, aflate pe harddisk-urile utilizatorilor. Conform companiei, datele sunt folosite pentru a monitoriza si imbunatati serviciile sale de cautare. Criticii acestor practici afirma insa ca datele ar putea fi folosite pentru a cataloga utilizatorii si a se amesteca in vietile lor private.

Google a afirmat ca va raspunde tuturor nelamuririlor adresate de catre UE in cel mai scurt timp, inainte de urmatoarea intrunire a grupului pentru protectia datelor.

(Sursa: DailyTech)


Categorii: Net, Reglementari.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info