Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2020
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Stiri Populare
(none)

UE vrea sa lupte contra cyber-crimelor

25-05-2007, 11:16

Comisia Europeana va adopta o politica de lupta impotriva cyber-criminalitatii, prin crearea de noi legi si reglementari si printr-o cooperare mai buna intre autoritatile diferitelor state.

Comisia Europeana a publicat comunicatul “Catre o politica europeana de lupta contra cyber-crimei”, care este inceputul pentru o politica coordonata in spatiul european pentru a face fata problemelor infractionale online.

Acestea se impart, conform Comisiei, in 3 categorii, infractiuni clasice, precum frauda sau falsificarea, ce sunt transplantate online, publicarea de material ilegal, precum cele de pedofilie sau incitare la violenta, si infractiunile specifice net-ului, precum atacurile de tip DDoS (denial-of-service) si hacking-ul.

Printre masurile enumerate care vor fi luate in considerare sunt imbunatatirea coordonarii intre unitatile de lupta impotriva criminalitatii online, intre autoritatile diferitelor state si expertii Uniunii Europene, crearea unui sistem legislativ coerent in spatiul UE referitor la cyber-criminalitate si educarea publicului privind costurile si pericolele acestor tipuri de infractiuni.

Franco Frattini, comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, a mentionat la o intalnire a ministrilor de justitie si de interne ale tarilor membre, care a avut loc la Munchen, ca, printre altele, UE va interzice toate site-urile ce contin materiale teroriste, printre care si retete de fabricare ale bombelor. Providerii europeni de servicii vor fi obligati sa blocheze accesul la astfel de siteuri.

Filtre pentru astfel de material, precum si pentru materiale legate de pedofilie, sunt aplicate la ora actuala in doar cateva tari europene.

(Sursa: comon.dk, UE)


Categorii: Net, Reglementari, Securitate.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info