Blitz – Stiri zilnice din IT, IT&C: tehnologie, internet, telecom, gadgets, jocuri
Stiri IT                    
Articole Comentarii Newsletter Contact Despre Blitz
Ultimele Stiri
Arhiva

November 2021
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Stiri Populare
(none)

UE vrea sa simplifice cumparaturile online

23-06-2008, 12:21

Uniunea Europeana pregateste noi reglementari care sa faciliteze cumparaturile online de catre cetatenii Uniunii in oricare din statele membre.

Meglena Kuneva, Comisarul European pentru Protectia Consumatorilor, va propune reglementari prin care cei 490 de milioane de consumatori din Uniunea Europeana vor putea face cumparaturi pe internet mai usor si mai sigur, oriunde in cele 27 de tari membre.

Aproape 150 de milioane de cetateni ai UE fac cumparaturi pe pagini de internet americane ca Amazon sau eBay, dar numai 30 de milioane de oameni cumpara bunuri si servicii din alt stat membru al UE, cheltuind in medie 800 de euro de persoana.

“In aceasta toamna, voi propune o noua legislatie care sa curete jungla actuala de reglementari complexe. Voi propune un set simplificat de reguli pentru contractele incheiate intre companii si persoane fizice in Uniunea Europeana”, a afirmat Kuneva.

Comisarul European pentru Protectia Consumatorilor va incerca, de asemenea, sa puna capat practicilor incorecte din vanzarile cu amanuntul de pe internet. Ea doreste si un set de reguli consistente pentru lucruri precum perioadele in care bunurile achizitionate pot fi returnate si pentru perioadele de garantie.

“Un singur set simplu de reglementari care sa stipuleze drepturile si obligatiile principale va usura sistemul de vanzare-cumparare din Europa atat pentru consumatori, cat si pentru companii”, a spus Kuneva intr-un discurs tinut la Londra.

(Sursa: NewsIn)


Categorii: Net, Reglementari.

Scrie un comentariu:

(obligatoriu)
(obligatoriu, nu va fi publicat)

XHTML: Puteti folosi aceste tag-uri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ziare.ro InfoPortal.ro Stiinta.info